Osobní postřehy | Zdenka Linka | 6. 1. 2021

To si děláš p**el!

Je 6. ledna 2020 a já na poloprázdnou kancelář řvu tuhle větu. A už ve chvíli, kdy se mi jazyk zapírá o patro, abych mohla říct „t“ na začátku, vím, že je to špatně. Už tomu ale nedokážu zabránit. Zatímco protistrana to bere jako útok, pro mě je to obrana. Ten křik a vztek má jen zakrýt mou slabost. Došly mi síly. V práci, v soukromí, v životě. Je 6. ledna 2020 a já někde hluboko tuším, že tohle je začátek konce… 

Toho dne se začala dlouhá cesta, o které se nechci rozepisovat zevrubně, navíc rozhodně není u konce. Pokud ale tyhle řádky čte někdo, kdo má pocit, že došel do slepé uličky a už nemá sílu prorážet hlavou další zeď, snad mu tohle pomůže.

Co udělat, pokud jste v koncích

  1. Nebojte se říct o pomoc. Klidně i odbornou.

  2. To, že je všechno špatně, neznamená, že je to vaše vina.

  3. Nebojte se říct o pomoc.

  4. Nebojte se přiznat, že už nemůžete.

  5. Nebojte se požádat o pomoc, třeba i odbornou.

Rok 2020 pro mě byl jedním z nejtěžších roků, možná ten nejtěžší vůbec. Došla jsem na pokraj svých sil. Fyzických i mentálních. Zažila jsem, jaké to je vstávat s vědomím, že váš život je zbytečný. Prošla jsem si tím, jaké to je, když váš mozek ani tělo nevysílají žádné signály, když prostě nemáte sílu na nic. Brečela jsem doma, v práci i na terapii. Hodně jsem mlčela. Byla jsem ve slepé uličce, zahnaná do kouta a neviděla žádné východisko. Měla jsem pocit, že dál už prostě nic není, nic nemá cenu a nic nebude…

Řekla jsem si o pomoc. Po milimetrech jsem začala znovu zvedat hlavu. Pomalu jsem začala objevovat, proč se chovám, jak se chovám a proč se ostatní chovají tak, jak se chovají. Začala jsem si uvědomovat své skutečné slabé a silné stránky. Rozloučila se s některými přáteli a našla nové nebo upevnila vztah s některými ze stávajících. Dala jsem se (konečně) na volnou nohu, což pro mě ještě nedávno bylo nemyslitelné. Začala jsem brát život do svých rukou. Našla úplnou náhodou chlapa, o kterém jsem vždycky snila...

Rok 2020 byl jeden z nejtěžších roků v mém životě. Stejně tak byl jeden z nejlepších. Pořád je přede mnou obrovská spousta práce, zároveň jí mám ale dost za sebou. Pokud tohle čte někdo, kdo byl v podobné situaci jako já tehdy, prosím, dejte si ještě jednu šanci. Řekněte si o pomoc. Stojí to za to. Stojíte za to.

Další články

Content marketing v B2B: nástroj pro poučenější publikum s větším zájmem o koupi

Pojďme se vyhnout nudným definicím o tom, že content marketing (obsahový marketing) je strategie pro tvorbu a distribuci hodnotného obsahu pro cílovou skupinu… Místo toho najdete níž pár čísel a zkušeností, které ukazují, proč je fajn obsahový marketing dělat nebo ho dělat lépe.

Copywriterské zlato? Informace

My copywriteři jsme tak bohatí, jak plný je zápisník s informacemi. Nejde jen o ty dohledatelné na internetu. To největší bohatství představují právě ty, které tam tak snadno nenajdeme. Informace přímo od klienta. Jak a proč byste jich jako copywriteři měli získat co nejvíce? Pojďme si to společně projít.

Cena copywritingu: jaká je, s čím se setkáte a podle čeho ji vyhodnotit

Věštění z křišťálové koule nebo bodování krasobruslení. I tak už naši klienti pojmenovali vyhodnocování nabídky na copywriting pro svou firmu. Pokud jste na tom stejně a tápete, jestli je hodinovka 1 650 Kč hodně, nebo málo, čtěte dál. Zjistíte, s jakým typem nacenění copywritingu se setkáte, kde se cena pohybuje a podle čeho ji vyhodnotit.